Bri - Tolkienselskabet i København

Bri - Tolkienselskabet i København

Om Bri

Bri - Tolkienselskabet i København er en forening som holder arrangementer, hvor de Tolkien interesserede medlemmer klæder sig ud i dragter inspireret af Tolkiens verden og hygger sig med god mad og gode diskussioner. Foreningen er opkaldt efter den hyggelig by ”Bri” som ligger vest for Herredet i Tolkiens verden – Arda. Byen ligger ved et vejkryds, så her mødes mange racer og nationaliteter i den hyggelige pub Den Stejlende Pony.

Bri er som udgangspunkt en forening for voksne, men medfølgende børn er velkomne til de fleste arrangementer. Alle der er interesserede i Tolkiens verden kan blive medlemmer af Bri. Vi stiller ikke krav om, at du skal have læst alle bøgerne,eller være ekspert i filmene. Du skal dog være over 15 år for at blive medlem (Bylauget kan dog give dispensation). Som medlem af Bri vælger du et navn fra Tolkiens verden. Uanset om du føler dig som en elver, hobbit, ork eller sågar edderkop etc., er du velkommen. Vi kan hjælpe dig med at komme på din egen karakter indenfor den race du vælger. Du kan anmode om medlemskab ved at sende en mail tilkontakt @ bri . dk (uden mellemrum), så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Oxonmoot 2018

ArrangementerPosted by Pippin toker Wed, September 26, 2018 09:48:30

Bri var i år repræsenteret på Oxonmoot, som er det engelske Tolkien Societys store årlige samling. I år var ca. 300 Tolkien fans samlet i St. Anthony's College, hvor vi brugte tiden på ting som en Tolkien pub quiz, dværgeskægsworkshop (det er den eftermiddag, hvor alle de unge piger render rundt med langt skæg), kagebagningskonkurrence (se billedet), små optrædener (de såkaldte "ents"), kostumekonkurrence, flere forskellige workshops, og forskellige foredrag af mere eller mindre seriøs karakter (jeg nød bl.a. et foredrag om Terry Pratchetts gæld til Tolkien, og et med titlen "Ho! Ho! Ho! To the Bottle I go").


Der var også tid til et besøg på udstillingen "Tolkien - Maker of Middle-earth" med forskellige af Tolkiens egne arbejder (malerier, tegninger, kort, tekster) og breve - herunder det originale brev som daværende Kronprinsesse Margrethe sendte fra Amalienborg i 1970 ...

Og skulle man mangle noget at få tiden til at gå med var der en kunstudstilling med værker af Ted Nasmith, Ruth Lacon, Tsvetelina "Elmenel" Krumova, Soni Alcorn-Hender, Jay Johnstone og Stephen Walsh, samt et rum med mulighed for at supplere sin samling med såvel gamle som nye bøger.

Oxonmoot slutter altid søndag med et besøg ved Tolkien-parrets grav til Enyalië - en ceremoni, der består af en læsning fra Tolkiens værk, kransenedlæggelse, samt afsyngning af digtet "Namarië". I år bidrog også Bri med en krans i byvåbnets farver (den forreste krans på billedet).


Høvisk,

Nolendil

PS: se længere referater fra arrangementet på min egen blog: Parma-Kenta