Bri - Tolkienselskabet i København

Bri - Tolkienselskabet i København

Om Bri

Bri - Tolkienselskabet i København er en forening som holder arrangementer, hvor de Tolkien interesserede medlemmer klæder sig ud i dragter inspireret af Tolkiens verden og hygger sig med god mad og gode diskussioner. Foreningen er opkaldt efter den hyggelig by ”Bri” som ligger vest for Herredet i Tolkiens verden – Arda. Byen ligger ved et vejkryds, så her mødes mange racer og nationaliteter i den hyggelige pub Den Stejlende Pony.

Bri er som udgangspunkt en forening for voksne, men medfølgende børn er velkomne til de fleste arrangementer. Alle der er interesserede i Tolkiens verden kan blive medlemmer af Bri. Vi stiller ikke krav om, at du skal have læst alle bøgerne,eller være ekspert i filmene. Du skal dog være over 15 år for at blive medlem (Bylauget kan dog give dispensation). Som medlem af Bri vælger du et navn fra Tolkiens verden. Uanset om du føler dig som en elver, hobbit, ork eller sågar edderkop etc., er du velkommen. Vi kan hjælpe dig med at komme på din egen karakter indenfor den race du vælger. Du kan anmode om medlemskab ved at sende en mail tilkontakt @ bri . dk (uden mellemrum), så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Jubilæum i Stockholm

ArrangementerPosted by Pippin toker Wed, July 05, 2017 15:23:23

I maj 2017 deltog Pippin og Diamant fra Bri i Forodrim - Stockholms Tolkienselskabs 45 års jubilæum. Der deltog mere end 130 Tolkienentusiaster fra mange lande i jubilæet.

Det var et vældigt hyggeligt arrangement.

Da vi kom fredag startede vi med en mjødsmagning.

Efter Mjødsmagningen var der en overdådig flot velkomstceremoni med store ord og korsang fra Forodrims kor.

Bag efter var der ”Melodikrys”, hvor man i hold skulle gætte navne eller steder i Midgård ud fra moderne musikstykker og en ledetråd. Bri’s to deltagere gik i hold med et par andre deltage og vi vandt som en af de første 3 pladser. Vi kan dog på stående fod ikke huske hvilken.

Om aftenen var der en bar, hvor man kunne smage mange spændende drinks og hjemmebrygget øl.

Lørdag var der foredrag af Beregond, som har oversat Letters of Tolkien til svensk. Han fortalte om den lange ved til udgivelsen og gav eksempler på sætninger som var svære at oversætte fordi de krævede en meget specifik viden om den samtid de var skrevet ind i.

Efter frokost var der en musical inspireret af ”Sound of Music” hvor en meget velsyngende Melkor ville opdrage Fëanors børn. Det var ganske underholdende.

Efter musicallen var der ceremonier. Her fik forskellige medlemmer af Forodrim udmærkelser og poster i foreningen.

Da disse var overstået startede den storslåede banket med god mad, taler, sange og hygge. Pippin og Diamant som var de to deltagere fra Bri modtog under banketten ”Aftenstjernes orden” for at have forhøjet den midgårdske stemning i de mange banketter de har deltaget i gennem årene.

Efter banketten var der åbent i baren endnu en gang. Da programmet var skredet en del, var det dog for sent for os at deltage.

Vi rejste hjem efter morgenmaden om søndagen.

Der var mange flere ting man kunne deltage i løbet af weekenden, men dem valgte vi ikke at deltage i. Vi ville hellere snakke med folk.